Idrætsbørnehaven

Idrætsbørnehaven er en selvstændig børnehavegruppe under Daginstitutionen Tved. Idrætsbørnehaven har en normering på 22 børnehavepladser for børn i alderen 3-6 år, med selvstændig venteliste. Hvis i ønsker at jeres barn skal have en plads i Idrætsbørnehaven, skal I ansøge via pladsanvisningen.

I Idrætsbørnehaven er der 4 faste medarbejdere (Afdelingsleder, pædagog, pædagogmedhjælper og chauffør/pædagogmedhjælper) I ferietiden, samt i de kommunale lukkeuger, lukker Idrætsbørnehaven og børnene passes i Daginstitutionen Tved.

Idrætsbørnehaven har eget hus med køkken og legerum og med et stort udendørs legeområde. Huset ligger 20 meter fra Kolding Hallen, hvor vi har idrætsredskaber, der er med til, at vi kan lave en spændende og udfordrende idrætsdag for jeres barn. Børnene deltager også i svømning og har en fast udedag, hvor vi udnytter de omkringliggende skove og naturområder til fulde.

Aktiviteter – samvær:

I Idrætsbørnehaven lægger vi vægt på alle former for idræt og bevægelser, der tager sit udgangspunkt i oplevelser gennem kroppen, så barnets koordination, kondition, muskelstyrke, udholdenhed, bevægelighed, selvtillid/selvværd styrkes. Samtidig er idrætten også et godt forum for udvikling af sprog, sanser, kreativitet og hvor barnet lærer at samarbejde og løse konflikter.

Vi prioriterer også at være meget ude, og det er selvom det regner, sner eller vejret viser sig fra sin pæne side. Vi har en fantastisk legeplads, som både udfordrer en kropsligt, men også skaber mulighed for at undersøge naturen og jordens mange "liv"

Men kom selv og se det – det fortæller mere